Περί Μοϊσσανίτη

da1208Είναι η πέτρα της νέας χιλιετίας, που ταιριάζει στην σύγχρονη γυναίκα, αλλά και στον σύγχρονο άντρα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να χαρείτε ποιοτικά και προσιτά κοσμήματα με εντυπωσιακά μεγέθη πετρών.
Ο μοϊσσανίτης είναι η μοναδική πέτρα που χρησιμοποιείται σε κοσμήματα, της οποίας η ανακάλυψη σχετίζεται με το διάστημα. Οι υψηλότατες γεμμολογικές του ιδιότητες εξασφαλίζουν μια διαχρονική λάμψη που δεν επηρεάζεται αρνητικά με το πέρασμα του χρόνου.

Τι είναι ο Μοϊσσανίτης

Ο μοϊσσανίτης είναι μια πέτρα που ανακαλύφθηκε στον μετεωρίτη που έπεσε πριν 50,000 χρόνια στην έρημο της Αριζόνας, δημιουργώντας τον γνωστό κρατήρα του Diablo Canyon.

Ο μοϊσσανίτης ανακαλύφθηκε στον γνωστό κρατήρα του Diablo Canyon

diablo-canyon

Το 1893, ο επιστήμονας Henri Moissan μελετώντας τα θραύσματα του μετεωρίτη, ανακάλυψε μια ελάχιστη ποσότητα ένος άγνωστου μέχρι στιγμής ορυκτού, που ονομάστηκε μοϊσσανίτης προς τιμήν του, και ο ίδιος βραβεύτηκε με το Βραβείο Νόμπελ. Η διαθέσιμη ποσότητα του ορυκτού μοϊσσανίτη είναι όμως πολύ περιορισμένη για να αξιοποιηθεί σε κοσμήματα.

Ο επιστήμονας Henri Moissan

Μετά από 100 χρόνια προσπαθειών από διάφορους επιστήμονες, και εμπνευσμένη από την ανακάλυψη του Dr. Moissan, η εταιρία Charles & Colvard κατάφερε το 1998, να δημιουργήσει μοϊσσανίτη ώστε να μπορέσει επιτέλους ο μοϊσσανίτης να προσφέρει κάτι από την λάμψη του διαστήματος για κοσμήματα στη σύγχρονη γυναίκα, αναδεικνύοντας την μοναδικότητά της με κοσμήματα εξίσου μοναδικά.

Ο μοϊσσανίτης αποτελεί μια ειδική περίπτωση στον χώρο της κοσμηματοποιίας.

Τα πλεονεκτήματα του Μοϊσσανίτη

Ο μοϊσσανίτης είναι η μοναδική πέτρα που χρησιμοποιείται σε κοσμήματα, της οποίας η ανακάλυψή σχετίζεται με το διάστημα. Ας δούμε όμως την γεμμολογική σύγκριση του μοϊσσανίτη με τους πολύτιμους λίθους, όπως διαπιστώθηκε από τα διεθνή γεμμολογικά ινστιτούτα, που εκφράζουν επιστημονικά την ομορφιά (δια μέσω της λάμψης, διάχυσης και στιλπνότητας) και κατά πόσον διατηρείται αυτή η όμορφιά με την πάροδο του χρόνου (δια μέσω της σκληρότητας).

Παρατηρούμε πως ο μοϊσσανίτης κατέχει την πρώτη θέση όσον αφορά τη λάμψη, διάχυση και στιλπνότητα, ενώ κατέχει πλέον τη δεύτερη θέση σκληρότητας. Αυτές οι ιδιότητες του μοϊσσανίτη εξασφαλίζουν μια διαχρονική λάμψη που δεν επηρεάζεται αρνητικά με το πέρασμα του χρόνου.

Για να διαλέξτε το μέγεθος του μοϊσσανίτη που επιθυμείτε στο κόσμημα που διαλέγετε, εκτυπώστε αυτή την σελίδα αφού την κατεβάσετε.

Διαθέσιμα μεγέθη (PDF, 210Kb)


Για ευκολία κατανόησης, τα μεγέθη του μοϊσσανίτη έχουν εκφραστεί ως

± αντίστοιχο βάρος διαμαντιού. Το φυσικό μέγεθος αναγράφεται επίσης σε διαστάσεις (mm).

/